PE ARIPI DE DOR, EXPOZIȚIE DE MĂRȚIȘOR

 

Bibliotecar CCD ILFOV, Horiana PETRESCU

 

Primele zile de Martie ne-au surprins cu asocierea contrastelor: ninsoarea bogată, de anotimp hibernal, alăturată soarelui strălucitor de început de vară, coloritul verde al grâului, primii boboci de floare din pomi și chemarea de iubire din ciripitul pasărilor, toate ne-au oferit stări contradictorii, pe care am încercat să le potolim cu ajutorul momentelor de sărbătoare, tradiționale sau moderne, consemnate în calendarele oficiale sau personale.

În acest Martie 2022, atât de zbuciumat ca anotimp calendaristic, dar și ca timp istoric, social, am avut nevoie, mai mult ca oricând, de puțină lumină, pace, armonie și iată că din aceste ,,ingrediente”, sub bagheta magică a profesorilor de Educație Tehnologică de la gimnaziu,-elevii creativi din clasele V-VIII s-au întrecut în a recrea din alb și roșu, simbolicele mărțișoare, pentru a participa cu succes la Expoziția/Concurs-,,Sărbători de martie”, organizată de Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov și Casa Corpului Didactic Ilfov, în perioada 28.02.2022-11.03.2022.

Aproximativ 325 de mărțișoare realizate în școlile județului Ilfov, din Buftea, Cernica, Glina, Tânganu, Periș, 1 Decembrie, Pantelimon, Tâncăbești, au umplut panourile Sălii de festivități a CCD Ilfov, din Brănești. Alături de simpatice felicitări, gata pregătite să poarte urările de iubire pentru mamele, femeile dragi, sărbătorite ale zilei de 8 Martie, obiectele create cu atâta migală, atât de delicate ca formă, și-au demonstrat, încă o dată, puterea, forța de a transmite mesaje revigorante de SPERANȚĂ, OPTIMISM și BUCURIA DE A TRĂI O NOUĂ PRIMAVARĂ pentru toți privitorii, vizitatori ai frumoasei expoziții intitulate sugestiv ,,Sărbători de Martie 2022”.

Îi felicităm pe toți concurenții și, în mod deosebit, pe finaliștii, cei care au urcat pe podiumul premianților, în urma jurizării realizate ,,la cald” de vizitatorii expoziției care au desemnat, prin vot deschis, echipele creatoare ale Mărțișoarelor de top:

LOCUL I- Școala Gimnazială Nr 1 Pantelimon-coordonator prof. Doinița Cîntă-Bine

LOCUL AL II-lea –Școala Gimnazială Nr. 1 Glina-coordonator prof. Adriana Dabu

LOCUL AL III-lea –Școala Gimnazială Nr 1 Pantelimon- prof. Daniela Marin

MENȚIUNEA I- Școala Gimnazială Nr 2 Cernica-Tânganu-coordonator prof. Anișoara Grigore

MENȚIUNEA a II-a- Școala Gimnazială Nr. 1 Pantelimon-coordonator prof. Daniela Marin

            Pe lângă votul vizitatorilor, elevii de clasa a X-a de la Liceul Teoretic ,,Traian Lalescu” Brănești, din componenta juriului au mai făcut parte: Director CCD Ilfov prof.dr. Florin PETRESCU, Insp. șc. de specialitate ISJ Ilfov prof. Doina ȚECU, bibliotecar CCD Ilfov, Horiana PETRESCU.

A fost un regal expozițional, în fotografiile realizate pe durata evenimentului se poate observa foarte bine nivelul ridicat al creativității și măiestriei etalat de protagoniști.

            Vă așteptăm, cu drag, și la ediția de la anul!

 

 

Start Time

12:00 am

February 28, 2022

Finish Time

12:00 am

March 11, 2022

Address

Casa Corpului Didactic Ilfov