Sandu Elena-Luminița – Inspector școlar pentru Educașie Timpurie, un cadru didactic dedicat profesiei, pasionat de formare și dezvoltarea copiilor.

Se distinge prin contribuții semnificative în domeniul educației preșcolare, acumulând o bogată experiență de 24 de ani în acest sector. De asemenea, ea a evoluat în funcții ca inspector școlar și  metodist ISJ Ilfov, formator și mentor, aducând un aport considerabil la dezvoltarea personală și profesională a cadrelor didactice și a creșterii calității învățământului preșcolar din Județul Ilfov. În plus, a demonstrat un angajament profund față de dezvoltare a cadrelor didactice prin rolul său de mentor în programul  ”Profesionalizarea carierei didactice – PROF”, având o experiență de aproape un an în această calitate. Acest lucru a permis transferul de experiență și know-how în rândul noilor cadre didactice, sprijinindu-i în procesul de adaptare și creștere profesională. Ca mentor, ea este un model de inspirație pentru alte cadre didactice, demonstrând în permanență valoarea unui proces de învățare continuă.

Abilități de comunicare și transmitere a cunoștințelor din cadrul cursului ”Profesionalizarea carierei didactice – PROF” au fost un factor esențial în dezvoltarea abilităților pedagogice ale participanților, contribuind astfel la creșterea calității predării și a îndrumării copiilor în învățământul preuniversitar.